dinsdag 21 april 2009

Steden in de buurt van Antwerpen (en wat verder)


Eventjes spenderen in een hotel Antwerpen zal je voor eeuwig overtuigen van deze prachtige stad aan de Stroom. Heel wat mensen gingen je voor, en waarschijnlijk zullen nog meer mensen je volgen. Wat er ook van zijn, Antwerpen is natuurlijk helemaal niet de enige stad die de moeite waard is om te bezoeken. Een city trip Bruges bijvoorbeeld lokt jaarlijks ook verschillende duizenden, honderdduizenden mensen. Ook over de grens, is het even deugddoend om te verblijven in een hotel in Rotterdam bijvoorbeeld. De stad aan de Maas is, net als Antwerpen natuurlijk, een wereldberoemde internationale haven, en kan een net zo pittige en dynamische binnenstad voorleggen.


Ten zuiden van Antwerpen kom je al snel terecht in een hotel in Brussel centrum waar de gemiddelde toerist evenzeer op zijn wenken wordt bediend op het vlak van cultuur, architectuur en gastronomie. De Belgische en Europese hoofdstad laat werkelijk niemand onberoerd, van toeristen uit China tot Luxemburgse diplomaten, allemaal zijn ze gecharmeerd geraakt door de schoonheid van de oude statige gebouwen, het groen van de vele parkjes, de bedrijvigheid in sommige straten en wijken, enz... Frankrijk heeft zo z'n eigen Brussel, of laat ons zeggen Brussel in 't kwadraat: Parijs. Nu kom ik er eigenlijk niet zo veel meer maar toen mijn vriendin en ikzelf een stuk jonger waren en rondtrekkende twintigers, belandden we vaak in een Parijs hotel, waarbij we iedere keer weer voor nieuwe verrassingen en uitdagingen kwamen te staan.

Sinds we wat ouder geworden zijn zijn we raar genoeg nogal gesteld geraakt op onze luxe, iets wat we eigenlijk nooit voor mogelijk hadden gehouden. Vroeger hadden we helemaal niks nodig, alles was goed, zolang we maar een dak boven ons hoofd en wat te eten hadden. Wanneer we vandaag echter naar zee gaan zul je ons eerder in een luxe hotel kust aantreffen, alwaar we ons eens helemaal kunnen laten gaan en alle verzamelde stress van ons laten afglijden. Evenzeer gingen we resoluut voor comfort toen we logeerden in dat wel heel erg luxueus hotel in Amsterdam, pal in het centrum met alle leuke plekjes en de smakelijkste restaurants op minder dan een van onze voeten!

Geen opmerkingen: